Consiliere psihologică

Consilierea psihologică este o formă de ajutor specializat, de durată scurtă sau medie centrată pe aspecte bine delimitate. Consilierea se concentrează pe aspecte privind autocunoaşterea şi dezvoltarea optimă a resurselor proprii.

Consilierul îl ajută pe client să gestioneze o situaţie de criză şi îl asistă în găsirea unei soluţii la problema cu care se confruntă.

În ce situaţii apelăm la consiliere

Consilierea poate fi de ajutor în situaţii ca: pierderea unei persoane dragi, probleme în cuplu, separare sau divorţ, dificultăţi în relaţia părinte-copil, adaptare la o nouă situaţie de viaţă solicitantă, conflict decizional, pierderea stimei de sine şi altele.

În ce constă consilierea

Clienţii se adresează de regulă consilierului pentru că trăiesc un sentiment de blocare la nivelul gândirii, sentimentelor şi comportamentului.

Consilierul este un specialist pregătit să asculte şi să înţeleagă problemele clientului său, să ofere o nouă perspectivă, să-şi ajute clientul să spargă vechile tipare rigide ale comportamentului dezadaptativ şi să găsească noi resurse pentru a-şi soluţiona problemele.